zaterdag 5 oktober 2013

Fundamentele bezigheden

Dankzij wat grondverzakkingen hebben we hier en daar wat extra beton moeten storten en hebben we er ook nog enkele betonnetten ingegooid.



Laat het bakje maar vollopen. Eindelijk de beton kunnen storten. Dit was een hele opluchting omdat we tijdens de graafwerken niet te dicht bij de randen van de sleuven mochten komen omdat deze dan konden instorten. Dat betekende dqn een half uurtje graven en weer wat extra beton.



Maar na een kleine 20 kubiek beton, zaten de sleuven dan toch eindelijk vol. Op de foto zie je dat er een soort van opstaande rand van beton in de sleuf is. Dit komt omdat ze bij het storten van de beton hun molen op volle toeren lieten draaien om zo weer rap weg te zijn. Dit is achteraf gebleken een nachtmerrie te zijn. Probeer dit ten allen tijde te vermijden. Bestel desnoods een vrachtwagen met betonpomp, het kost wat meer maar het zal je rap een dagje kappen en vloeken besparen.



Opmetsen van fundering met betonstenen. Als je dit doet, bezet dan ook meteen de binnen-en buitenkant van de stenen. Hierdoor zal je veel makkelijker en vooral ook zuiniger de waterkerende laag kunnen opsmeren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten