dinsdag 14 april 2015

Power to the people... en ook nog een waterleidingsken

Voordat we konden beginnen lemen, moesten we eerst alle leidingen in de muren wegwerken. Het was nog een race tegen de klok geworden om dit alles gedaan te krijgen. De datum voor het lemen lag al vast dus was het eventjes alle hens aan dek. Maar uiteindelijk is dit toch gelukt.
Veel mensen vroegen zich af hoe dit nu in zijn werk ging om die leidingen in de weg te werken. Simpel gezegd, je ploft ze gewoon in het stro. Hier en daar wat geholpen met een wipzaagje, wat overtuigingskracht en een nagel of een vijs. De leidingen werden zoveel als mogelijk langs de balken gelegd zodat deze op hun plaats konden gehouden worden met een nagel of een vijs. En daar werd dan gewoon de leem over gespoten.
Voor de potjes voor water en elektriciteit werden plankjes op maat gemaakt waar deze op of in pasten en daar werd dan nog een stuk rietmat over geniet zodat het leem er niet terug zou afvallen. Nu nog afwachten of deze niet te diep gaan zitten voor de elektriciteitspotjes want er is wel een wat dikkere laag leem op gekomen dan we verwacht hadden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten